Digitaal Huis Wageningen

Vrijwilliger gezocht voor website Digitaalhuis en nieuwsbrief

 

We zoeken iemand die structureel onze WordPress website wil onderhouden en assistentie wil leveren bij het maken van de digitale nieuwsbrief.

Digitaalhuis Wageningen heeft een website met nieuws en informatie over de thematiek van zgn. basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) en over wat er speelt in het Wageningse Digitaalhuis. De website is bedoeld voor gebruikers die willen leren maar ook voor vrijwilligers en partners van het Digitaalhuis.

Ook maken we vier keer per jaar een digitale nieuwsbrief voor iedereen die betrokken is bij ons werk. Om de website steeds interessant en actueel te houden en voor assistentie bij de nieuwsbrief zoeken we een vrijwilliger. Onder de knop Nieuws op de website zijn eerder verschenen nieuwsbrieven te vinden.

 

Wat ga je doen?

♦ Je actualiseert maandelijks de website van het Digitaalhuis op aanbod en nieuwsfeiten, en maakt in overleg met de coördinator grotere toevoegingen of veranderingen.

♦ Je signaleert nieuws en ontwikkelingen op het gebied van basisvaardigheden die mogelijk interessant zijn voor lezers van de nieuwsbrief en/of gebruikers van onze website.

♦ Je helpt de coördinator viermaal per jaar bij het samenstellen van de nieuwsbrief.

 

Naar wie zijn we op zoek?

♦ Je hebt redelijke kennis van WordPress en die kennis wil je ook op peil houden.

♦ Je bent goed in Nederlands, en je wilt je verdiepen in schrijven op B1-niveau.

♦ Je bent nieuwsgierig naar en hebt affiniteit met de thematiek van de basisvaardigheden voor volwassenen: taal, rekenen en digitale vaardigheden.

♦ Je bent in staat om van vijf á tien websites relevante nieuwsberichten en informatie te selecteren en om te zetten in berichten die interessant en informatief zijn voor onze lezers.

♦ Je hebt een flexibele, positieve instelling.

♦ Je kunt samenwerken, veelal op afstand, met betaalde en vrijwillige medewerkers van het Digitaalhuis Wageningen.

♦ Het aantal uren dat je nodig hebt of beschikbaar bent, stellen we vast in overleg. Twee uur per week lijkt realistisch.

 

Wat bieden we jou?

♦ Deelname aan de Basistraining voor taalvrijwilligers om de activiteiten van het Digitaalhuis goed te kunnen begrijpen.

♦ Begeleiding vanuit de bibliotheek door de coördinator Digitaalhuis.

♦ Gratis lidmaatschap van de bblthk Wageningen.

♦ Gratis deelname aan workshops van Het Begint met Taal.

 

Op de website van het Vrijwilligerscentrum Wageningen kun je je aanmelden: https://www.vcwageningen.nl/o/Digitaalhuis/activiteiten/Vrijwilliger-gezocht-voor-website-Digitaalhuis-en-nieuwsbrief/64708