Digitaal Huis Wageningen

Hoe blijf je thuis makkelijk verder leren? Bijvoorbeeld online! We hebben een aantal leuke dingen voor je op een rij gezet.

Steffie: Zo werkt het!

Steffie: Zo werkt het!

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld over internetbankieren, DigiD of een bezoek aan de huisarts.

Bezoek Steffie
Thuis oefenen

Thuis oefenen

Oefenen.nl is de plek waar je zelf kunt oefenen met taal, rekenen, computer en internet. En ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer. Als je thuis oefent is Oefenen.nl gratis.

Ga naar Oefenen.nl
Digidingen-desk Hét informatiepunt voor jongeren

Digidingen-desk Hét informatiepunt voor jongeren

Ben jij tussen de 14 en 21 jaar oud? Dan krijg je te maken met digitale zaken die je moet regelen bij de overheid of andere organisaties. Bijvoorbeeld het aanvragen van je DigiD, het terugvragen van loonheffing van je bijbaan, en het regelen van studiefinanciering. Maar hoe pak je dit aan? Op Digidingen-desk vind je alle informatie die je nodig hebt. Je vindt per thema stappenplannen, video’s en tips die jou op weg helpen!

Ga naar de thema's
Tel je Geld

Tel je Geld

Dit oefenprogramma helpt je om verstandig om te gaan met geld. Hoe houd je overzicht? Hoeveel komt er binnen? Hoeveel kun je uitgeven zodat je geen schulden krijgt?

Ga naar Tel Je Geld
Voor iedereen die nu meer thuisblijft en minder beweegt

Voor iedereen die nu meer thuisblijft en minder beweegt

Beweegmaatje Moef doet oefeningen voor. Je hoort hoe de oefeningen gaan en je krijgt tips. Kies wat je wilt: Zwaaien, Op je plek of Krachtpatser bijvoorbeeld.

Bekijk de oefeningen
De Liedjeskast op YouTube

De Liedjeskast op YouTube

Om thuis de sfeer er een beetje in te houden, staan nu alle liedjes van De Liedjeskast in een speellijst op YouTube. Zo zing je over klinkers, de tegenwoordige tijd, ’t Fokschaap, de f en de v, de s en de z. En verbeter je op een vrolijke manier je Nederlands. Dus smeer je keel en zing mee met 15 topartiesten.

Ga naar de Liedjeskast
Liedjeskast Karaoke

Liedjeskast Karaoke

Ben jij een fan van karaoke en de Liedjeskast? Zing mee met de nummers uit de Liedjeskast. Zo onthoud je makkelijker de Nederlandse taalregels.

Ga naar de karaoke-versie van de Liedjeskast
Online Taalhuis

Online Taalhuis

Online kun je doorgaan met leren lezen en schrijven. Op YouTube zijn filmpjes verzameld om thuis te oefenen met de Nederlandse taal. Er komen telkens nieuwe filmpjes bij.

Bekijk de filmpjes
Taalfilmpjes van een theatergroep

Taalfilmpjes van een theatergroep

Theatergroep De Gezelligheid maakt grappige taalfilmpjes voor online lessen. Spelen met taal, daar gaat het om. De filmpjes staan op YouTube.

Bekijk de filmpjes
Oefenen op Alfabeter

Oefenen op Alfabeter

Op de website van Alfabeter kun je oefenen met letters, woordjes en zinnen. Je kunt steeds een niveau hoger met teksten over alledaagse onderwerpen.

Ga naar de website van Alfabeter