Digitaal Huis Wageningen

Week van Lezen en Schrijven 7 t/m 13 september 2020

In deze jaarlijkse landelijke actieweek vinden er tal van acties plaats om aandacht te vragen voor lezen en schrijven.

HEMA

Het Digitaalhuis heeft dit jaar een actie samen met de Hema. Drie weken lang zullen er in het restaurant placemats op de dienbladen liggen die mensen oproepen om zich te melden als zij (beter) willen leren een formulier in te vullen of een mail te schrijven. Onze taalhuisdocent Janneke Vijfvinkel houdt in de actieweek tweemaal spreekuur in het restaurant. Op woensdag 9 september van 10.00u tot 12.00u en op donderdag 10 september van 11.00u tot 13.00u.

Ook doen we een oproep voor nieuwe vrijwilligers. Zo ook de VoorleesExpress.

SPEELTUIN

Op 9 september van 14.00u tot 16.00u gaan we in Speeltuin Tuindorp in samenwerking met de Voorleesexpress een actief taalspel spelen. Kinderen kunnen letters zoeken en samen met hun ouders woorden maken en zinnen vormen. Altijd prijs voor iedereen die meedoet. Toegang is gratis. Als het regent gaat het niet door.

BN­N­VA­RA-pro­gram­ma Ma­ke Hol­land Gre­at Again 

Het te­le­vi­sie­pro­gram­ma wijdt een af­le­ve­ring aan het the­ma laag­ge­let­terd­heid. De af­le­ve­ring wordt uit­ge­zon­den op woens­dag­avond 9 sep­tem­ber om 20.20u op NPO3. Om de frustratie van laaggeletterdheid te laten zien bouwt het GREAT-team een bijzondere escaperoom en wordt er een experiment met verborgen camera gedaan in een broodjeszaak met een lastige menukaart. Als klap op de vuurpijl heeft Sahil samen met Prinses Laurentien (oprichter Stichting Lezen en Schrijven) een verrassing in petto.