Digitaal Huis Wageningen

Assistent taallesgroep ToTaal

Heb je affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking? Vind jij het leuk om een groep enthousiaste leerlingen les te geven? Ga dan aan de slag als assistent taallesgroep. We zoeken een extra vrijwillig(st)er om de vaste vrijwilligsters indien nodig te vervangen en bij te staan.

Wat doe je?

Samen met een andere vrijwilliger ondersteun je een groep mensen met een verstandelijke beperking bij het leren van Nederlands. De groep bestaat uit 5 tot 7 mensen. In de groep zitten mensen met verschillende leervragen en verschillend niveau. De lessen vinden elke maandagochtend plaats van 9.00 tot 11.30 uur in THUIS.

Maak kennis met de groep in dit interview: https://digitaalhuiswageningen.nl/interview-totaal/  Het enthousiasme van de deelnemers is heel aanstekelijk. Je levert een wezenlijke bijdrage aan hun leven. Het is jouw taak om te helpen bij het samenstellen en uitvoeren van het lesprogramma. In een gemoedelijke en vrolijke sfeer worden de deelnemers op individueel niveau bijgestaan in hun leerwens. Er zijn altijd 2 vrijwillig(st)ers aanwezig. Het aanwezigheidsrooster wordt in onderling overleg vastgesteld. Regelmatige beschikbaarheid is een voorwaarde.

Wat vragen we?

• Je hebt affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.

• Je hebt geduld en inlevingsvermogen.

• Je vindt het leuk om samen met hen spelenderwijs met de Nederlandse taal bezig te zijn. In gesproken en geschreven vorm.

Wat bieden we?

• Ondersteuning en advies van de taalhuisdocent van het Digitaalhuis.

• Je wordt vrijwillig(st)er van het Digitaalhuis. In geval van grotere bijeenkomsten zoals het jaarlijkse uitje voor alle vrijwillig(st)ers, wordt jij ook uitgenodigd.

Enthousiast geworden?

Voor meer informatie, kennismaking en voorwaarden, kun je contact opnemen via onderstaand formulier. Of reageer via de vacaturebank van VCW: https://www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/wageningen/vacaturebank/16968.