Digitaal Huis Wageningen

Begeleid(st)er taallesgroep ToTaal

Heb je affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking? Vind jij het leuk om een groep enthousiaste leerlingen les te geven? We zoeken drie vrijwillig(st)ers om taalgroep ToTaal voor mensen met een beperking te begeleiden. Je kunt kennismaken met de groep in dit interview: https://digitaalhuiswageningen.nl/interview-totaal/.

Taakomschrijving:

Het is jullie taak om het lesprogramma samen te stellen en uit te voeren. In een gemoedelijke en vrolijke sfeer worden de deelnemers op individueel niveau bijgestaan in hun leerwens. Er zijn altijd 2 vrijwillig(st)ers aanwezig. Samen maak je een aanwezigheidsrooster. De groep komt elke maandagmorgen van ca. 9.15u tot 11.30u bij elkaar. Je begint om 9.00u met de voorbereiding.

Functie-eisen:

Je moet affiniteit hebben met de doelgroep en het leuk vinden om samen met hun spelenderwijs met de Nederlandse taal bezig te zijn. In gesproken en geschreven vorm. Creativiteit m.b.t. lesmateriaal is heel erg welkom. Je bent er 2,5 uur voor de groep en draagt bij aan de goede sfeer.

Wat bieden wij?

Ondersteuning en advies van de taalhuisdocent van het Digitaalhuis. Je wordt vrijwillig(st)er van het Digitaalhuis. In geval van grotere bijeenkomsten voor de vrijwillig(st)ers, wordt jij daar ook voor uitgenodigd.

Het Digitaalhuis heeft veel lesmateriaal beschikbaar en koopt nieuw als dat nodig is.

Zolang je vrijwillig(st)er ben van het Digitaalhuis, krijg je een gratis lidmaatschap van de bblthk.

Wat maakt het werk de moeite waard?

Het enthousiasme van de deelnemers is heel aanstekelijk. Je levert een wezenlijke bijdrage aan hun leven.

Werktijd:

9.00u tot 11.30u

Enthousiast geworden?

Voor meer informatie, kennismaking en voorwaarden, kun je contact met ons opnemen via onderstaand formulier. Of reageer via de vacaturebank van VCW: https://www.vcwageningen.nl/o/Digitaalhuis/vacatures/Begeleidster-taallesgroep-ToTaal/37920